Včely a ocet?

Zní to divně?

Souvislost lze najít

Si to vemte

Produktem OPYLaře je plod na stromu

Například jábloko

A tudíž jábločný ocet…

Jenže ono je to závažnější

Nakousnu to ve videu a dovysvětlím pod videem

Věc se má tak

Vyrábíme ovocné i zrnové ORLEÁNSKÉ octy

S létem moštujem

Od zimy topíme

Jsou to octy k pití do salátů i hořčic

Link je tutaj OCETERIE.CZ

A jak zaznělo ve videu

Jsou to octy i pro včely

Když je to prospěšné pro lidi

Nevadí nám to ani v medu

A na roztoče a nosemu to jistě zabere

Až to jednou slavnostně někdo otestuje v laborce

To pak bude slávy

Víte

On takovej ocet ORLEÁNSKEJ

Není ten náš ocet na tlačenku

Ani bio jablečný z hipsta obchodu

Viz dva odkazy pro poučení

http://www.banyuls-sur-mer.com/en/discover/local-products/vinegar

https://www.miimosa.com/fr/projets/la-vinaigrerie-des-domaines-des-vinaigres-pour-demain

O romantiku dnes nejde

Dnes jde o chemii

Organickou

V bečce vzniklou

A ta je zajímavá i pro včely

Níž je složení italského orleánského balsamica

Glucose 230.60 ±30.45
Fructose 210.14 ±30.37
Tartaric acid 7.8 ±2.5
Succinic acid 5.0 ±7.0
Acetic acid 18.8 ±4.5
Malic acid 10.4 ±3.2
Gluconic acid 18.7 ±12.7
Lactic acid 1.2 ±0.7

Pozor jde o original orleánský balsamico

Ne toho z vašeho italskýho obchodu

Přiložím raděj obrázek ať je to jasný

Zdroj: https://en.wikipedia.org/wiki/Traditional_Balsamic_Vinegar

Co k tomu dodat

Snad jen že nad octy se můžem sejít

Máme k tomu dokonalou příležitost

http://winepunk.cz/2018/01/22/8-prehlidka-ceskych-a-sousednich-cideru/

V kategorii “když se cider nepovede” jsme

Přijďte ochutnat ať víte o co přichízíte

Věrně V.